OROGRAFIA

Una de les parts més apassionants a l’hora de pensar un vi al Priorat és la de decidir sobre els múltiples factors que acabaran donant als teus vins unes característiques o unes altres, d’acord amb les varietats de raïm que facis servir, les característiques o els tipus de pissarra (llicorella) sobre les quals plantis, el sistema de plantació, l’orientació del ceps i el tipus de conreu que usis, entre altres decisions. Així doncs, l’orografia irregular dels turons de pissarra n’és un dels factors determinants.
VINYES

Per als vins Clos de l’Obac i Miserere es fan servir les varietats de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Ull de Llebre i Samsó(carinyena), i Garnatxa Blanca, el Macabeu, el Xarel·lo i el Moscatell d’Alexandria, per al blanc Kyrie.
CONREU


De les varietats Garnatxa, Samsó i Cabernet Sauvignon, se’n conserven velles plantacions en vas d’una antiguitat entre cinquanta i vuitanta anys, la resta de ceps té una mitjana de 25 anys, i estan formats o reformats, segons el sistema d’emparrat doble cordó de Royat, o doble braç, que permet un millor control de la producció, una millor sanitat i, per tant, un equilibri de producció més eficaç.
EL FRUIT I EL SENTIMENT

Al Priorat, el repte essencial a l’hora de fer un gran vi consisteix a combinar tots els factors que acabaran donant-li el caràcter específic. I això s’aconsegueix a través d’un procés creatiu, tal com passa en qualsevol altra disciplina artística. Un procés creatiu tan emocionant que et porta a prendre la decisió de dedicar la teva vida a aquest ofici, perquè quan has tastat un vi i coneixes la gent que l’ha fet, si tens sort i només de tant en tant, pots descobrir i entendre aquella delicada línia que uneix l’home amb la terra, el treball amb el repòs, el seny amb la rauxa, el sentiments amb els sentits.